تازه ترین جزئیات از پرداخت وام اشتغال روستایی
برپایه آخرین آمارها بیشتر از ۱۶۹ هزار طرح توجیهی كسب و كار از جانب متقاضیان به سامانه كارا عرضه شده كه از این میزان، ۱۲۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۱۳۷ هزار طرح پرداخت شده است.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، به باعث قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و تحقق اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مقرر شد تا صندوق توسعه ملی با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک، صندوق کارآفرینی امید و صندوق پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سپرده گذاری کند تا این منابع به منظور اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری صرف شود.
۱۳۷ هزار طرح اشتغال وام گرفته اند
بررسی طرح ها توسط کمیته های فنی ملی و استانی و موسسات عامل نشان داده است که تابحال به ۱۳۷ هزار و ۱۰۹ طرح معادل ۱۲۱ هزار و ۷۸ میلیارد ریال تسهیلات از جانب مؤسسات عامل پرداخت شده است.
برابر اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، با ابلاغ مرحله پنجم تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری، رقم تسهیلات به ۱۹۵ هزار و ۳۰ میلیارد ریال رسیده است. از کل اعتبار مذکور، ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سهم نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد شهید و سازمان بهزیستی بوده و بعد از کسر ۱۰ درصد ذخیره قانونی نزد بانک مرکزی، ۱۳۸ هزار و ۲۷ میلیارد ریال هم در اختیار دستگاههای اجرایی قرار گرفته است.
پرداخت ۶۳ درصد تسهیلات به طرح های خرد
بررسی آماری از آن حکایت می کند که ۶۳ درصد تسهیلات به طرح های خرد و کمتر از ۱۰ نفر اختصاص یافته است که ۷۳ درصد اشتغال را شامل می شود.
همینطور بررسی افراد بیمه شده در طرح نشان داده است که از مجموع ۱۳۷ هزار و ۱۰۹ نفر دریافت کننده تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری، تعداد ۴۷ هزار و ۶۳۰ نفر معادل ۳۶ درصد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و ۷۱۲۶ نفر معادل ۵ درصد تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند.
پیش از این ۱۳۶ هزار و ۴۲۱ طرح به ارزش حدود ۱۲۵ هزار میلیارد ریال از جانب کمیته های ملی فنی و استانی و موسسات عامل تأیید و مصوب و برای ۲۴۷ هزار و ۱۳۵ نفر فرصت شغلی بوجود آمده بود.
چهار لایه نظارتی برای پیشگیری از انحراف منابع
باوجود آنکه وزارت کار وظیفه نظارت بر روند پرداخت تسهیلات را برعهده ندارد اما در سامانه ناظر بر این طرح، چهار لایه نظارتی برای پیشگیری از انحراف منابع پیشبینی شده و همه دستگاهها موظفند، اطلاعات اشتغال خویش را در سامانه ناظر این وزارتخانه ثبت کنند. تمام داده ها به صورت دقیق و سیستمی تحلیل و امکان نظارت شفاف فراهم شده است؛ علاوه بر این به صورت روزشمار، میزان تسهیلات بانکها و میزان دقیق سود و هزینه آنها رصد و تک تک طرح ها بدون دخالت افراد، تمام شماری می شوند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تازگی از انحراف منابع ۴۸۰۰ طرح اشتغال روستایی اطلاع داده و گفته بود از محل شناسایی این طرح ها، مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار به موسسات عامل بازگشته، برخی انحرافات اصلاح شده و تعداد قابل توجهی از طرح ها به مراکز قانونی معرفی و رسیدگی شده اند.
پرداخت ۶۷ درصد تسهیلات به بخش کشاورزی
تابحال ۶۷ درصد تسهیلات اشتغال روستایی و معادل ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان تا مرحله چهارم پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی اختصاص یافته که بیشتر آن مربوط به صنایع تبدیلی بوده است و در بخش زراعت و باغداری هم ۱۵ درصد تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت شده است.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، نرخ مصوب سود تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری برای مناطق روستایی و عشایری مرزی ۴ درصد، برای مناطق روستایی و عشایری غیر مرزی ۶ درصد و برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت، معادل ۱۰ درصد است.
منبع: مسیرساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب