مسیرساز

رونق اشتغال در جنوب ایران با توسعه سواحل مكران

رونق اشتغال در جنوب ایران با توسعه سواحل مكران

به گزارش مسیرساز تدوین طرح جامع توسعه سواحل مكران، ایجاد مناطق گردشگری، توسعه شهر جدید تیس، احیای بافت های ناكارآمد منطقه همچون چابهار و زاهدان، تعیین نقاط اصلی توسعه و همینطور جذب سرمایه گذاری خارجی همچون برنامه های در دست اقدام دولت برای توسعه سواحل مكران است.


به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، استفاده از ظرفیت مغفول مانده سواحل جنوب شرق ایران موضوعی است كه همواره مورد تاكید قرار گرفته و دولت اهتمام خویش را در این راه به كار گرفته است. تدوین طرح جامع توسعه سواحل مكران، ایجاد مناطق گردشگری، توسعه شهر جدید تیس، احیای بافت های ناكارآمد منطقه همچون چابهار و زاهدان و جذب سرمایه گذاری خارجی همچون برنامه های در دست اقدام است. با این وجود بنظر می رسد روند جذب سرمایه گذاری برای نیل به این اهداف، مقداری كند پیش می رود.
ایجاد پل ارتباطی بین آسیای میانه با آب های آزاد می تواند درآمدزایی بسیار مناسبی برای ایران باشد. در این زمینه هند، چین و افغانستان تمایل خویش را برای سرمایه گذاری در بندر چابهار اعلام نموده اند.
از سوی دیگر توسعه این سواحل اگر با پیوست های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این مناطق همراه شود رونق و اشتغالزایی بالایی را به همراه خواهد داشت.
انتخاب جاسك، چابهار و میناب بعنوان نقاط اصلی توسعه مكران
در این زمینه مدیركل دفتر طرح ریزی شهری و طرح های توسعه و عمران با بیان این مطلب كه در دولت اراده توسعه منطقه ساحلی مكران و رشد اقتصادی در این منطقه مهم و استراتژیك وجود دارد، اظهار داشت: در اجرای طرح ویژه توسعه و عمران منطقه ساحلی مكران تلاش می شود تا بتوان ملاحظات كلان و خرد را به صورت هم افزا اجرا كرد.
غلامرضا كاظمیان در مورد بخشی از تدابیر حاكمیت در مورد عدم گسترش سكونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده و حل این مشكل برای توسعه یكپارچه در توسعه سواحل مكران، اظهار داشت: مشكلی كه در اجرای طرح های توسعه ای بزرگ مقیاس مطرح است این است كه جامعه محلی به نیازها و خواسته های خود برسد.
مدیركل دفتر طرح ریزی شهری و طرح های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینكه یكی از خصوصیت های اجرای طرح ویژه توسعه و عمران منطقه ساحلی مكران، توجه به توسعه درون زا و جامعه محلی است، اشاره كرد: در اجرای طرح ویژه توسعه و عمران منطقه ساحلی مكران سعی شده است تا نیازها و خواسته های جوامع محلی و خصوصیت های فرهنگی- اجتماعی و جمعیتی این جوامع ملاك عمل قرار بگیرد.
كاظمیان توضیح داد: در طرح فوق مشخص شده كه جمعیت باید چگونه در روستاها و شهرها توزیع شود تا منجر به اسكان غیررسمی نشود.
توجه به نیازهای جوامع محلی در توسعه مكران ملاك عمل قرار می گیرد
وی همینطور اعلام نمود: سطح بندی و شبكه بندی سكونتگاهی انجام شده است. بر این اساس، جاسك، چابهار و میناب بعنوان نقاط اصلی و نقاط سطح دو و سه مشخص و میزان جمعیت پذیری آنها هم مشخص شده است. بدین معنا، اینكه مناطق سطح یك، دو و سه چه جمعیتی را باید بپذیرند و مردم محلی و جمعیتی كه به آن افزوده می شوند با وضعیت مناسبی زندگی كنند، همه و همه در طرح ویژه توسعه و عمران منطقه ساحلی مكران مدنظر قرار گرفته است.
كاظمیان اظهار داشت: در مورد جمعیت پذیر كردن عسلویه، آبادان و خرمشهر كه در مناطق جنوبی كشور قرار دارند درس آموزه های فراوانی وجود دارد. بطور قطع در چابهار تلاش می شود تا بومی ها و مردم محلی بیش ترین انتفاع را از منطقه خود در هنگام توسعه داشته باشند.
وی انتفاع كامل مردم محلی را از توسعه مكران، مستلزم مدیریت یكپارچه عنوان و اشاره كرد: در اجرای طرح ویژه توسعه و عمران منطقه ساحلی مكران تلاش می شود تا بتوان ملاحظات كلان و خرد را به صورت هم افزا اجرا كرد.
مدیركل دفتر طرح ریزی شهری اشاره كرد: در دولت اراده محكمی و قوی وجود دارد تا توسعه سواحل مكران صورت گیرد و در این بین استانداران همراهی بسیار مناسبی را دارند. با توسعه استان های واقع در منطقه مكران شاهد رشد اقتصاد ملی خواهیم بود.



1398/07/04
20:54:19
5.0 / 5
4455
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی