مسکن 40 درصد گران گردید
به گزارش مسیرساز، یک کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: در حالی که مصالح ساختمانی حدود یک سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می دهد، رشد 130 درصدی قیمت مصالح به مفهوم تأثیر 30 تا 40 درصدی بر افزایش قیمت غائی است که شواهد معاملات نیز نشان داده است حدودا همین حدود افزایش قیمت را داشته ایم.
رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی طی یک سال
رمزگشایی از افزایش قیمت مسکن فردین یزدانی: جاماندگی مسکن از سایر بازارها زمانی مدلول دار است که شاهد یک رونق تقاضای سرمایه ای باشیم
سرویس: اخبار اقتصادیکدخبر: ۷۹۱۳۹۵ ۱۴۰۵/۰۳/۲۸ - ۰۷: ۰۹
اقتصادنیوز:
به گزارش مسیرساز به نقل از خبر آنلاین، فردین یزدانی، کارشناس بازار مسکن در واکنش به علل افزایش قیمت ها در مدت اخیر و فرضیه جاماندگی بازار مسکن از سایر بازارها اظهار داشت: من علت این رشد را افزایش قیمت مصالح می دانم.
یزدانی اضافه کرد: طبق آخرین آمار مربوط به زمستان سال گذشته، قیمت تمام شده مصالح حدود ۱۰۰ درصد بالا رفته بود و شواهد از اسفندماه به این سو نشان داده است که حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد یا شاید ۵۰ درصد دیگر نیز نرخها بطور میانگین رشد کرده اند. بدین سبب قیمت هایی که حال در بازار مصالح هست، نسبت به اردیبهشت سال قبل بالاتر از ۱۳۰ درصد رشد پیدا کرده است.
یزدانی تصریح کرد: در حالی که مصالح ساختمانی حدود یک سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به مفهوم تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت غائی است که شواهد معاملات نیز نشان داده است حدودا همین حدود افزایش قیمت را داشته ایم.
وی تصریح کرد: موضوع جاماندگی مسکن از سایر بازارها زمانی مدلول دار است که شاهد یک رونق تقاضای سرمایه ای باشیم، در حالیکه چنین نشانه ای مشاهده نمی گردد. بازار ارز از اسفندماه به این سو ثبات نسبی داشته و رشد اساسی تجربه نکرده است، در حالیکه در همین دوره قیمت مسکن حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است، به همین دلیل این امر نشان دهنده آنست که افزایش قیمت مسکن ناشی از بالارفتن هزینه تمام شده و انتظارات تورمی است.
به طور خلاصه وی خاطرنشان کرد: مبحث جاماندگی مسکن از سایر بازارها زمانی مدلول دار است که شاهد یک رونق تقاضای سرمایه ای باشیم، در صورتی که چنین نشانه ای مشاهده نمی گردد. بازار ارز از اسفندماه به این سو ثبات نسبی داشته و رشد اساسی تجربه نکرده است، در صورتی که در همین دوره قیمت مسکن حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزوده شده است، بنابراین این امر نشان دهنده آنست که افزایش قیمت مسکن ناشی از افزایش هزینه تمام شده و انتظارات تورمی است.
منبع: مسیرساز
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب