مسیرساز
اجاره هر متر مسكن در تهران ۱۲۶ هزار تومان

وزیر می تواند ترمز اجاره بها را بکشد؟

وزیر می تواند ترمز اجاره بها را بکشد؟

در شرایطی که اردیبهشت سال جاری متوسط اجاره بهای یک متر واحد مسکونی در شهر تهران به ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده، وزیر راه و شهرسازی از ارائه بسته جدید خروج از بحران بازار اجاره مسکن اطلاع داده است.


به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، جدید ترین آمار از قیمت اجاره مسکن در شهر تهران از آن حکایت می کند که در اردیبهشت ۱۴۰۱ میانگین نرخ اجاره بهای هر متر خانه در شهر تهران به ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است. این رقم در سال ۱۴۰۰ معادل ۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان و در سال ۱۳۹۹ برابر با ۶۲ هزار و ۹۰۰ تومان بود. ۱۱ سال قبل یعنی سال ۱۳۹۰ هم متوسط نرخ اجاره هر متر مسکن در تهران ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان بوده است. بر این اساس آمار از رشد ۸۸۰ درصدی اجاره بها در پایتخت طی ۱۱ سال گذشته حکایت دارد.
از طرفی آنطور که وزارت راه و شهرسازی برگرفته از آمار بانک مرکزی اعلام نموده، قیمت مسکن شهر تهران از میانگین ۲ میلیون و ۴۱ هزار تومان در هر متر مربع در سال ۱۳۹۰ به ۳۶ میلیون و ۲۴۷ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده که رشد ۱۶۷۵ درصدی را نشان داده است.
طبق اعلام معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران در اردیبهشت ۱۴۰۱ معادل ۳۶ میلیون و ۲۴۷ هزار تومان، سال ۱۴۰۰ معادل ۳۱ میلیون و ۲۹۶ هزار تومان، سال ۱۳۹۹معادل ۲۴ میلیون و ۲۹ هزار تومان، سال ۱۳۹۸ معادل ۱۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان، سال ۱۳۹۷ معادل ۸ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان، سال ۱۳۹۶ معادل ۴ میلیون و ۸۲۲ هزار تومان، سال ۱۳۹۵ معادل ۴ میلیون و ۳۷۲ هزار تومان، سال ۱۳۹۴ معادل ۴ میلیون و ۱۴۱ هزار تومان، سال ۱۳۹۳ معادل ۴ میلیون و ۱۷۶ هزار تومان، سال ۱۳۹۲ معادل ۳ میلیون و ۹۵۴ هزار تومان، سال ۱۳۹۱ معادل ۲ میلیون و ۹۶۴ هزار تومان و سال ۱۳۹۰ معادل ۲ میلیون و ۴۱ هزار تومان بوده است.
در دهه ۸۰ هم متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع واحد مسکونی حاکی می باشد که قیمت خرید یک مترمربع واحد مسکونی برگرفته از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور برای سال ۱۳۸۹معادل یک میلیون و ۷۳۵ هزار تومان، سال ۱۳۸۸ معادل یک میلیون و ۶۰۷ هزار تومان، سال ۱۳۸۷ معادل یک میلیون و ۷۷۸ هزار تومان، سال ۱۳۸۶ معادل یک میلیون و ۵۰۹ هزار تومان، سال ۱۳۸۵ معادل ۸۳۱ هزار تومان، سال ۱۳۸۴ معادل ۶۴۹ هزار تومان، سال ۱۳۸۳ معادل ۵۸۴ هزارتومان، سال ۱۳۸۲ معادل ۵۹۹ هزار تومان، سال ۱۳۸۱ معادل ۴۸۱ هزار تومان، سال ۱۳۸۰ معادل ۳۱۹ هزار تومان است.
همینطور متوسط اجاره بهای یک مترمربع واحد مسکونی در تهران برای اردیبهشت سال جاری معادل ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان، سال ۱۴۰۰ معادل ۸۴ هزار و ۸۰۰، سال ۱۳۹۹ معادل ۶۲ هزار و ۹۰۰ تومان، سال ۱۳۹۸ معادل ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، سال ۱۳۹۷ معادل ۳۶هزار و ۴۵۰ تومان، سال ۱۳۹۶ معادل ۲۸ هزار و ۲۱۰، سال ۱۳۹۵ معادل ۲۳ هزار و ۴۲۰ تومان، سال ۱۳۹۴ معادل ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان، سال ۱۳۹۳ معادل ۲۰ هزار و ۸۶۰ تومان، سال ۱۳۹۲ معادل ۱۸ هزار و ۵۹۰ تومان، سال ۱۳۹۱ معادل ۱۵ هزار و ۴۷۰ تومان، سال ۱۳۹۰ معادل ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان بوده است.
آمار فوق گویای آن می باشد که اردیبهشت سال جاری اجاره بها در شهر تهران ۴۹.۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. گزارشهای میدانی هم نشان داده است که مستأجران با رشدهای سنگین اجاره امسال رو به رو شده اند و اغلب مالکان از نرخ مجاز ۲۵ درصدی که دولت تعیین کرده فراتر رفته اند. برخی اجاره نشین ها در هفته های اخیر اعلام می کنند کرایه خانه آنها ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.
دولت به منظور کمک به مستأجران طی سه سال قبل وام ودیعه مسکن پرداخت کرد که امسال سقف آن به ۱۰۰ میلیون تومان رسید. سیاست تعیین سقف ۲۵ درصد برای اجاره بها در تهران طی دو سال گذشته که با ویروس کرونا مواجه بودیم هم اعمال شد اما آمارها نشان داده است تأثیر چندانی در کنترل نرخها نداشته است. امسال هم این سیاست دنبال شد اما حتی خود مسؤلان هم به ناکارآمدی و نبود ابزارهای اجرایی برای تحقق این برنامه اذعان دارند. حتی اوایل سالجاری نمایندگان مجلس بر کنترل فوری بازار اجاره تاکید نمودند.
وزیر راه و شهرسازی هم اخیرا در توییتر خود از تدوین بسته جدید خروج از بحران بازار اجاره مسکن اطلاع داده و در یادداشتی کوتاه نوشته است: تیغ تیز اجاره بها بر روی گردن قشر صدمه پذیر است و برداشتن آن نیازمند حرکتی جهادی و بزرگ و اقدامی فرا وزارت خانه ای است. بسته جدیدِ خروج از این بحران را باهمکاری صاحب نظران به رئیس محترم جمهورتقدیم کردیم که ان شاءالله با تایید سران قوا حرکتی اساسی به جای مُسکن های زودگذر آغاز شود.
البته رستم قاسمی مردادماه سال قبل هم نخستین گام در حوزه مسکن را برداشتن تیغ تیز بی سر و سامانی اجاره از گلوی نحیف اقشار صدمه پذیر عنوان نمود و نوشته بود: وضعیت موجود سبب شده مسکن که باید جایگاه سکنی و آسایش باشد به بزرگترین دغدغه و گرفتاری مردم تبدیل گشته است.
با عنایت به آنکه ظاهرا کنترل بازار اجاره به دلایلی همچون اثرپذیری از نرخ تورم، افزایش قیمت مسکن و فراگیری و گستردگی بازار اجاره چندان آسان نیست باید ببینیم برنامه وزیر راه و شهرسازی برای ساماندهی این بازار چه خواهد بود.




منبع:

1401/03/28
08:59:20
5.0 / 5
344
تگهای خبر: ابزار , بازار , راه و شهرسازی , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی