در گفت وگو با مسیرساز مطرح شد
مشكلات بازار كار ریشه یابی شود
یك مقام مسئول كارگری با تاكید بر ریشه یابی مشكلات بازار كار اظهار داشت: بجای فروش بشكه های نفت باید به صادرات غیرنفتی متكی باشیم كه هم ارزآوری بیشتری برای كشور به دنبال دارد و هم از رشد و نوسان نرخ ارز تاثیر كمتری می پذیرد.
فتح اله بیات ـ در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد و بازار اشتغال کشور، اظهار نمود: باوجود آنکه معتقدم سیستم اقتصادی را باید از داخل اصلاح نماییم و موانع تولید را خودمان از میان برداریم و به فکر اصلاح امور بانکی و اقتصادی باشیم ولی متاسفانه دلار در سرنوشت اقتصادی کشور و بازار کار نقش دارد و موثر است.
وی اضافه کرد: از نظر من سقوط قیمت دلار و طلا بعد از انتخابات آمریکا ناشی از یک جو روانی است و سیاستهای اقتصادی ما نباید متاثر از تغییر و تحولات بیرونی باشد که با رفتن رئیس جمهور یک کشور جشن گرفت و با آمدن دیگری ذوق زده شد. درست است که آمریکا را به لحاظ قدرت اقتصادی نباید دست کم گرفت ولی ما هم به لحاظ سیاسی، تاریخی، اجتماعی و جغرافیایی شرایط خاص خودرا داریم و باید از آن به شکل مطلوبی استفاده نمائیم.
این مقام مسئول کارگری افزود: به سبب فشارهای اقتصادی تولیدکنندگان داخلی در تامین مواد اولیه تولید گرفتار مشکل شدند و تحت تاثیر این مساله جامعه کارگری هم لطمه دید. این امر تاحدودی در بازار اشتغال و روند تولید و صادرات حتی بحث صادرات نفتی خلل وارد کرد اما ملت ما ایستادگی کرد و دولت از هیچ تلاشی برای برداشتن این دفعه کم نگذاشت.
به گفته بیات، مشکلات بازار کار باید با جدیت ریشه یابی و برخی سوء مدیریتها در کارخانه ها و بنگاهها برطرف شود، چونکه هزینه تعطیلی یک کارگاه یا بیکاری یک کارگر در نهایت به دولت تحمیل می شود.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با طرح این پرسش که چرا افزایش هزینه ها و برخی قیمتها را به بالا رفتن دلار و نرخ ارز مرتبط می نماییم ولی وقتی که روند کاهشی می یابد اثری از کاهش قیمتها دیده نمی شود؟ اظهار داشت: این مساله را ناشی از سوء نظارت و مدیریت در بازار می دانم. مگر وقتی روغن و برنج در گمرگ می ماند یا در انبارها احتکار می شود دست کشوری دیگر است؟ نباید کم کاری خودمان را به مسایل بیرونی ربط بدهیم و بنا بر این است که تاکید داریم قوانین و سیاستهای اقتصادی به اصلاح و بازآفرینی نیاز دارد.
وی در آخر بر توسعه صادرات غیرنفتی اصرار کرد و اظهار داشت: بجای آنکه به فروش بشکه های نفت متکی باشیم باید روی صادرات غیرنفتی متمرکز و از وابستگی به نفت بی نیاز شویم که هم ارزآوری بیشتری برای کشور به دنبال دارد و هم از رشد و نوسان نرخ ارز تاثیر کمتری می پذیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب