بورس مسكن، اتكای ساخت و ساز به وام بانكی را كم می كند؟
مسیرساز: متولی بخش مسكن معتقد می باشد بورس مسكن می تواند چالش اصلی این حوزه یعنی تامین منابع مالی ساخت و ساز را رفع كند تا این بخش فقط متكی به تسهیلات بانكی نباشد.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مسکن برای پیش فروش متری ساختمان و اوراق خرید دین مصالح ساختمانی برای تامین مالی ساخت پروژه ها در آینده نزدیک مورد بهره برداری قرار می گیرد. به بیان دیگر پروژه های مسکونی در بورس عرضه می شود و سهامداران می توانند به هر مقدار سهام پروژه ها را خریداری کنند.
با وجود آنکه برخی افراد معتقدند به سبب ناهمگن بودن مسکن، این کالا در بورس قابل خرید و فروش نیست، مسئولان دولتی می گویند که ایجاد بورس مسکن می تواند منجر به رونق ساخت و ساز شود. اخیرا نیز کارگروهی متشکل از کارشناسان و نمایندگان حوزه بازار سرمایه، بورس کالا و معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی برای عملیاتی کردن ابزارهای بازار بورس و پیشنهاد قوانین و مقررات لازم تشکیل شده است.
ابزارهای عملیاتی شدن بازار سرمایه و بورس در بخش مسکن، شامل اوراق سلف موازی استاندارد جهت پیش فروش متری ساختمان، بازار تهاتری مصالح و ملک، انتشار اوراق خرید دین بر پایه معاملات نسیه مصالح ساختمانی، صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات شاخص شهر تهران قابل معامله در بورس، قراردادهای آتی بر پایه صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات شهر تهران و قراردادهای آتی بر پایه سبد شاخص مصالح ساختمانی معاملات فیزیکی مسکن ( عرضه زمین و املاک دولت و بخش خصوصی در بورس کالا) است.
انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مسکن، جهت پیش فروش متری ساختمان و اوراق خرید دین مصالح ساختمانی برای تامین مالی ساخت پروژه ها در اولویت اجرا قرار دارند که در آینده نزدیک در بخش مسکن مورد بهره برداری قرار می گیرند.
آنطور که پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن گفته است، با راه اندازی اوراق سلف موازی استاندارد، افراد این امکان را پیدا می کنند که با خرید هر ورق سهام، مالک قسمتی از واحد ساختمانی در پروژه مشخصی شوند و در آخر دوره ساخت، چنانچه فرد به تعداد کافی اوراق در اختیار داشته باشد، واحد مسکونی را برمبنای قیمت مشخص شده در قرارداد اولیه، در اختیار بگیرد و یا با فروش اوراق در بازار بورس و استفاده از افزایش قیمت اوراق سود دریافت کند.
وی تصریح کرد: این اوراق الان بعنوان اوراق خریدوفروش تبعی در بورس کالا استفاده می شود ولی تجربه استفاده از آن در بخش مسکن وجود ندارد. اما با توجه به این که بررسی های نهایی درباب استفاده از اوراق مذکور در بخش مسکن به پایان رسیده است، به زودی اجرایی می شود. همین طور از انتشار اوراق خرید دین کالایی نیز می توان برای تامین مصالح ساختمانی و امکان خرید نسیه مصالح ساختمانی استفاده نمود. مقررات اجرایی شدن این اوراق توسط بورس کالا الان برای تصویب به سازمان بورس ارجاع شده است و امید است با تصویب آن، این ظرفیت نیز بعنوان یکی از ابزارهای تامین منابع مصالح ساختمانی، به شکل قابل توجهی به تولید مسکن کمک نماید.
اصلانی معتقد است: وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه ها و نهادهای ذی ربط مصمم به راه اندازی ابزارهای ذکرشده در بخش مسکن هستند تا چالش اصلی تامین منابع مالی در این بخش رفع گردد و تامین مالی فقط متکی به تسهیلات بانکی نباشد. امیدواریم این مهم با همکاری و هماهنگی بین این دستگاه ها به زودی عملیاتی شود.
به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، از روز ۱۶ اردیبهشت ماه سال جاری تفاهم نهایی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس برای تامین مالی پروژه های مسکن و حمل و نقل بوسیله بازار سرمایه انجام شد. در صورتیکه در دولت با این طرح موافقت شود در فاز اول مقرر است ۱۰۰۰ واحد مسکونی از این طریق تامین مالی شود. محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی معتقد می باشد که بورس مسکن سوددهی مناسبی را برای سهامداران خواهد داشت.
منبع: مسیرساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب