مسیرساز

ظرفیت اشتغال ۲۸۰ هزار نیروی كار ایرانی در سوریه

ظرفیت اشتغال ۲۸۰ هزار نیروی كار ایرانی در سوریه

به گزارش مسیرساز بخش دولتی در ایران مقرر است ۳۰ هزار واحد مسكونی در سوریه بسازد و این رقم در صورت ورود بخش خصوصی قابلیت افزایش تا ۲۰۰ هزار واحد را دارد كه می تواند به اشتغال ۲۸۰ هزار نیروی كار ایرانی منجر شود.


به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، هفته گذشته تفاهم نامه ای به منظور راه اندازی ۳۰ هزار واحد مسكونی و هم پروژه های زیرساختی در حوزه حمل و نقل به امضای وزرای دو كشور ایران و سوریه رسید. طبق این تفاهم نامه كه ذیل سند استراتژیك ایران و سوریه امضا شده سه شركت دولتی مشترك بین ایران و سوریه تاسیس می شود كه همزمان این فرصت برای شركت های ایرانی وجود دارد كه بتوانند به صورت مستقل در كشور سوریه و مطابق با قوانین این كشور سرمایه گذاری كنند.
با عنایت به ركود بخش ساخت و ساز در ایران، تعریف پروژه های زیربنایی در كشورهای همسایه می تواند زمینه اشتغال و صدور خدمات فنی و مهندسی را برای كشور فراهم آورد و فرصت خوبی برای جامعه مهندسی به حساب می آید.
در هر واحد ۵۷ متری ۱.۲۴ نفر شغل ایجاد می شود
برپایه مطالعات صورت گرفته به ازای ساخت هر ۵۷ متر مربع زیربنای مسكونی، بخش مسكن توانایی ایجاد یك نفر شغل به صورت مستقیم ۰.۲۴ نفر (۲۴ صدم نفر) شغل، به صورت غیرمستقیم را دارد كه این ظرفیت به علت وجود حلقه ارتباطی قوی بین این بخش با سایر بخش های اقتصادی می باشد. از جانب دیگر بخش مسكن با ۷۸ بخش اقتصادی دارای رابطه پیشین (Backward linkage) و با ۵۶ بخش هم دارای رابطه پسین اقتصادی (Forward linkage) است. سهم بخش مسكن از اشتغال كشور در سال های اخیر بین ۱۱ تا ۱۳ درصد بوده كه اهمیت این بخش را بعنوان یك حوزه پیشران نشان داده است.
با عنایت به این كه هنوز متراژ واحدهایی كه مقرر است در سوریه راه اندازی شود مشخص نشده، در یك نگاه كلی، محاسبه ظرفیت اشتغال از راه تولید ۳۰ هزار واحد مسكونی كه مقرر است در سوریه ساخته شود از آن حكایت می كند كه تنها در بخش مسكن حداقل امكان اشتغال ۳۷ هزار و ۲۰۰ نیروی كار وجود دارد كه در شرایط فعلی ركود بخش ساخت و ساز می تواند مناسب باشد. از جانب دیگر گفته می شود تعداد واحدهای مسكونی كه مقرر است در سوریه راه اندازی شود قابلیت افزایش تا ۲۰۰ هزار واحد را دارد كه در آن صورت ۲۸۰ هزار نفر می توانند در این پروژه ها شاغل شوند.
البته در این برنامه رقبا هم بیكار ننشسته اند. طبق گفته نایب رئیس انجمن انبوه سازان بعضی از كشورهای عربی همچون عربستان و قطر كه درزمان جنگ با سوریه قطع رابطه كرده بودند، برای ساخت واحدهای مسكونی اعلام آمادگی كرده اند. در این خصوص قطر دو میلیارد و عربستان هفت میلیارد دلار برای این برنامه اختصاص داده اند. ایران هم با عنایت به كمك هایی كه از قبل به سوریه داشته است، می تواند از این مورد بعنوان اعتبار استفاده نماید و مقامات سوریه هم با عنایت به اینكه سوریه خویش را مدیون ایران می داند تمایل دارند تا با ما همكاری داشته باشند. حتی نخست وزیر سوریه گفته كه ایران را در اولویتِ اولویت قرار داده ایم یعنی كلمه "اولویت" را دو بار تكرار كرد.
مشكل مبادلات بانكی برطرف می شود؟
یكی از نگرانی های بخش خصوصی برای حضور در پروژه های سوریه عدم امكان مبادلات بانكی است. اواخر سال گذشته، بخش خصوصی به دولت پیشنهاد كرد تا برای عملیاتی كردن شهرك سازی در سوریه شعباتی از بانكهای ایران را در این كشور فعال كند تا پیمانكاران بتوانند به راحتی مبادلات مالی را انجام دهند. اتفاقی كه در سال های اخیر در عراق رخ داد و كارها روال مناسبی پیدا كرد.
مبادلات بانكی از راه بانكهای مركزی دو كشور
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در این زمینه گفته است: در حوزه حمل و نقل، گمرك و بانكی رایزنی ها و هماهنگی هایی كه در كمیسیون مشترك از راه دستگاه مربوطه پیگیری كرده ایم، همگی از پیشرفت های مناسبی برخوردار می باشد. روابط بانكی از راه بانك مشترك ایرانی-سوری با مدل هماهنگ با بانكهای مركزی دو كشور در راه عملیاتی است.
اسلامی در مورد تفاهم نامه گمركی دو كشور هم اظهار داشت: این تفاهم نامه كه باید بزودی توسط گمركات دو كشور امضا و مبادله شود، الزامات و لوازم مربوط به توسعه تبادلات و همكاری ها و صدور خدمات فنی و مهندسی را فراهم خواهد نمود.
وزیر راه و شهرسازی، راه اندازی ۳۰ هزار واحد مسكونی و تعداد دیگری پروژه زیرساختی را از دیگر اولویت های این تفاهمنامه اعلام و خاطرنشان كرد: دولت سوریه متعاقباً این موضوعات را اعلام خواهد نمود.



1398/09/09
15:24:23
5.0 / 5
4071
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
دوستان مسیرساز
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی