اعطا تشریح كرد؛
احتمال خدا حافظی اوحدی از سازمان فرهنگی
به گزارش مسیرساز سخنگوی شورای شهر تهران در مورد تغییر احتمالی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری و تاخیر در افتتاح خانه تهران توضیح داد.
به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، علی اعطا در هشتمین نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به اینكه سیزدهم مهر ماه روز نیروی انتظامی بود و الان در هفته نیروی انتظامی هستیم، تصریح كرد: نهاد پلیس و نهاد شهرداری تقریباً در تاریخ كشور در یك مقطع زمانی پدید آمدند و صرف نظر از آنچه طی صد سال گذشته روی داده است دو نهاد نظمیه و بلدیه از گذشته تا به امروز از لحاظ همكاری و هماهنگی از یك میزان همكاری قابل قبول و مطلوب برخوردار بوده اند.
وی با اشاره به اینكه این دو نهاد ضمن حفظ استقلال طرفین به لحاظ جایگاه حقوقی دارای سطح درك متقابل به لحاظ جایگاه و همكاری قابل توجه و شایسته ای هستند، عنوان كرد: به همین مناسبت شایسته است به نمایندگی از مجموعه شورا، هفته نیروی انتظامی را خدمت همكارانم در ناجا، مجموعه نیروی انتظامی و فاتب و همینطور سردار رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ تبریك عرض كنم.
سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به لایحه مالیات بر ارزش افزوده كه الان در مجلس مطرح است خاطرنشان كرد: این لایحه از چند زاویه برای مدیریت شهری واجد اهمیت است. لایحه مالیات بر ارزش افزوده پس از سال ها به مرحله ای رسیده كه بالاخره در آستانه تعیین تكلیف قرار گرفته تا جایگاه مدیریت شهری مشخص شود.
اعطا با اشاره به اینكه عدم تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده سبب می شود كه مدیریت شهری و شوراها در آستانه یك خطر بالقوه قرار گیرند، اظهار داشت: به نمایندگی از شورای شهر تهران از نمایندگان مجلس درخواست می كنم در آستانه تصمیم گیری درباره لایحه مالیات بر ارزش افزوده به دغدغه های شوراها و پیگیری هایی كه از جانب شورایعالی استان ها صورت گرفته است، توجه نمایند.
وی افزود: مجلس تا این لحظه نپذیرفته كه مبحث عوارض از مالیات تفكیك شود و این سبب می شود عوارضی كه شهرداری ها نیازمند وصول آن هستند منتفی شود، این در شرایطی است كه این مورد قبلاً در متن قانون پذیرفته شده و هم اكنون حذف گردیده است. بند ۱۰ ماده ۹ به كمیسیون بازگشته تا بررسی های بیشتری صورت گیرد و این اصلاح صورت گیرد تا شوراها و شهرداری ها با مشكل مواجه نشوند.
اعطا با اشاره به اینكه سهم شهرداری ها در گذشته از این میزان ۴ درصد بوده است عنوان كرد: الان سهم شهرداری ها در آستانه تبدیل شدن به ۳ درصد است این در شرایطی است كه شهرداری ها بعنوان منبع پایدار روی این سقف حساب باز می كنند و این سبب عدم تعادل بین منابع و مصارف در حوزه مالی مدیریت شهری می شود.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به ماده ۵۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده عنوان كرد: این امكان وجود دارد كه حق وضع عوارض از شوراها گرفته شود و در اختیار وزارت كشور قرار گیرد كه در این حالت كاركرد شوراها با مشكل مواجه خواهد شد و یكی از مهم ترین جایگاه های پیشبینی شده برای شوراها از حَیِّض انتفاع ساقط می شود.
اعطا با اشاره به شاخصهای برنامه پنج ساله سوم توضیح داد: در اجرای ماده۹۴ برنامه ۵ ساله سوم شهرداری بزودی ماده واحده ای با مبحث شاخصهای برنامه پنج ساله سوم در صحن مطرح می شود تا در ۶ حوزه مأموریت شهرداری، كنترل و نظارت بر اجرای برنامه امكان پذیر شود تا مشخص شود در هر ماه، فصل، نیم سال و سال چه اقداماتی انجام شده و نظارت ها با معیار جدی تری مشخص شود. آخرین وضعیت گودهای پر خطر در تهران سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت گودهای پر خطر در تهران اظهار داشت: ما در مجموعه ضوابط عمرانی تعریفی برای گودهای پر خطر نداریم و در این زمینه برداشت های متفاوتی وجود دارد. در حدود دو سال قبل از سوی سازمان نظام مهندسی شهر تهران اعلام گردید ۲۰۰ گود پرخطر در تهران وجود دارد، بعضی از آنها به علت مشكلات مالی و برخی دیگر به علت مشكلات حقوقی رها شده بودند كه عموما هم مربوط به شهرداری نبود و برخی مربوط به بخش خصوصی بوده است.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینكه شهرداری با پیگیری های كمیته عمران شورای شهر تهران بررسی های خود در این زمینه را شروع كرده است، اظهار داشت: شهرداری گودهایی كه در اولویت بوده پیگیری كرده و اخطار داده و برخی را هم مقام سازی كرده است. درباره گود مجاور برج میلاد در حدود دو سه ماه اخیر اخباری از جانب مهندسان مشاور عنوان شد كه باید درباره گود برج میلاد تصمیم عاجل تری گرفت.
اعطا افزود: شورای شهر بر مبنای وظیفه نظارتی خود ورود پیدا كرد. شهرداری منطقه، معاونت عمران و پیمانكار مربوطه نشست هایی را برای رسیدن به توافقاتی شروع كردند. اما مسئله اساسی گود جنب برج میلاد حقوقی است. گشایش هایی در این زمینه حاصل شده است كه اگر كار به جریان بیفتد، از این وضعیت كنونی خارج می شود.
سخنگوی شورای شهر در پاسخ به پرسشی درباره دستگیری سارقان سردیس قیصر امین پور هم توضیح داد: هنوز گزارشی از این مورد به ما داده نشده، ما هم در اخبار این مورد را دیدیم و گزارشی به دست ما نرسیده است.
علی اعطا سخنگوی شورای شهر در پاسخ به سؤالی درباره واكنش های رئیس فعلی و سابق شورای شهر تهران درباره لزوم ساخت برج میلاد و اتوبان دوطبقه صدر اظهار داشت: واقعیت این است كه در ارتباط با ساخت اتوبان دوطبقه صدر در شهرداری هیچ مطالعه ای انجام نشده كه چرا باید این اتوبان در دو طبقه ساخته شود، البته وقتی تصمیم به ساخت گرفتند مطالعات فنی انجام شد.
وی با اشاره به اینكه ما هیچ سابقه ای در خصوص توجیه لزوم یا طرح مصوبی در بین سوابق پیدا نكردیم، عنوان كرد: در هیچ سند مصوب یا طرح جامع، تفصیلی و... مطالعه ای كه نشان دهد لزوم احساس این بزرگراه وجود داشته پیدا نشده است.
اعطا در مورد ساخت برج میلاد هم اظهار داشت: زمانی كه برج میلاد ساخته می شد دو دهه بود كه در هیچ كجای دنیا دیگر برج مخابراتی ساخته نمی شد.
وی تاكید كرد: آقای هاشمی هم عنوان نمود هزینه ای كه اینجا صرف شده می توانست صرف اولویت های دیگر شود.
اعطا همینطور درباره پرسشی با مبحث هزینه های هفته تهران اظهار داشت: اطلاع دقیقی از میزان هزینه ها ندارم، اما احتمالاً این هزینه ها مربوط به مركز ارتباطات و در ردیف دیپلماسی شهری بوده است و احتمالاً با همكاری برخی معاونت ها صرف شده است. در مورد سازمان فرهنگی و هنری، شهرداری تصمیم گیر نهایی نیست
علی اعطا در پاسخ به پرسشی در خصوص اینكه شنیده شده یكی از معاونان دوره مدیریت پیشین مقرر است جایگزین اوحدی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شود، اظهار داشت: در مورد سازمان فرهنگی و هنری، شهرداری تصمیم گیر نهایی نیست؛ این سازمان، هیأت امنایی 11 نفره دارد كه یك نفر از شهرداری و یك نفر از شورای شهر عضو آن هستند.
وی اظهار داشت: صحبت رفتن اوحدی از سازمان فرهنگی و هنری به علل شخصی چند وقتی است مطرح شده اما درباره جایگزین احتمالی ایشان هیچ بحثی مطرح نبوده است.
علی اعطا در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد زمان بهره برداری از خانه اتحادیه بعنوان خانه تهران توضیح داد: در اینباره از سازمان زیباسازی كسب اطلاع شده و برخی از اعضای شورای شهر هم از این مكان بازدید كرده اند. گزارش های سازمان زیباسازی حاكی از این است كه این خانه تقریباً قابل بهره برداری است اما به دلایلی بهره برداری آن به تعویق افتاده است كه همچون آنها می توان به این مورد اشاره نمود كه كاربرد و نوع بهره برداری از خانه اتحادیه هنوز معلوم نیست و شهرداری در اینباره به جمع بندی روشنی كه مورد قبول شورای شهر باشد نرسیده است.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اهمیت شیوه مطلوب بهره برداری از خانه اتحادیه و اهمیت آن برای شورا و كمیسیون مربوطه توضیح داد: تصمیم بر این شد تا بررسی های بیشتری در اینباره صورت گیرد باآنكه ترجیح بر این بود كه بهره برداری در هفته تهران صورت گیرد، اما احتمال می رفت كه اگر بهره برداری صورت گیرد در مجموع در بازه زمانی كوتاه، نارضایتی هایی اتفاق بیفتد بنابراین بهره برداری برای مدت زمانی به تعویق افتاد.
اعطا در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اعلام حقوق مدیران شهری در سامانه شفافیت و اعلام شهرداری در خصوص توقف این مورد توضیح داد: البته این گونه نبوده است كه روابط عمومی شهرداری از اعلام حقوق مدیران جلوگیری به عمل آورده باشد. احتمالاً اشاره شما به مكاتبه ای است كه در ماه قبل از سوی رئیس مركز ارتباطات شهرداری تهران انجام شده و خواسته شده با عنایت به اهمیت مبحث و تبعات افكار عمومی و رسانه ای مبحث با حساسیت ویژه تری بررسی شود. سخنگوی شورای شهر تهران تاكید كرد: البته در شورا ترجیح ما این است كه این كار صورت گیرد اما گویا در معاونت منابع انسانی در زمان آقای شیخ زیرساخت ها آنطور كه باید و شاید فراهم نشده تا اطلاعات درست روی سامانه قرار گیرد و در مجموعه خروجی ها، اطلاعات نادرستی روی سایت قرار گرفته است. البته جهت گیری كلی این است كه این اطلاعات منتشر شود.
اعطا تاكید كرد: نفی نمی كنم كه در شهرداری مقاومت هایی نسبت به این مورد وجود دارد. اما صرفاً در بعضی از سطوح این مقاومت ها انجام می شود.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به سؤال دیگری درباره سقوط جرثقیل در بزرگراه بسیج و بررسی مبحث اظهار داشت: به لحاظ ساختار مدیریت ایمنی و HSE اشكالاتی وجود دارد كه آنها را احصاء كرده ایم و در همین مورد خانم نوری رئیس كمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران مكاتبه ای را با دكتر حناچی در این رابطه انجام داده و خواهان بازبینی در ساختار HSE در جهت افزایش هماهنگی، تعامل و ارتباط مؤثر در تمام سطوح و تأمین ضمانت اجرایی شدند.
اعطا با اشاره به اینكه مبحث سقوط جرثقیل در بزرگراه بسیج و انتهای خیابان محلاتی كه منجر به فوت دو نفر از همشهریانمان شد در دست بررسی می باشد، عنوان كرد: مسئولیت این مورد بر عهده شهرداری نبوده و در اختیار بهره بردار قرار گرفته و پیمانكار و جرثقیل طرف قرارداد شهرداری نبوده اند بلكه طرف قرارداد بهره بردار بوده اند بنابراین این مورد دارای پیچیدگی های حقوقی است كه برای اظهارنظر باید بررسی های بیشتری صورت گیرد.
در ادامه این نشست، سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره برخی تخلفات احتمالی و انتقادها به عملكرد شورای معماری مناطق توضیح داد: موضوعی كه در شورای شهر دنبال می كردیم این بود كه شوراهای معماری مناطق دیگر نتوانند تراكم اضافه كنند. به این مفهوم كه نمی توانند سطح اشغال و طبقات را اضافه كنند.
به قول وی؛ هم اكنون با حساسیتی كه شورا نشان داد و جدیت معاونت شهرسازی و معماری در این مدت، این كنترل تا حد قابل قبولی انجام شد به صورتی كه معاونت شهرسازی به صورت سیستمی جلوی این كار را گرفته و نمی توانند در مناطق طبقات را اضافه كنند.
سخنگوی شورای شهر تهران، با اشاره به اینكه مواردی را كه تذكر دادیم و سپس بررسی مشخص شد عموما مربوط به پیش از این تصمیم بوده است، اظهار داشت: این تصمیم جدید هم احتیاج به نظارت دارد تا ماندگار شود. در نهایت، شهرداری را موظف به ارائه لایحه ای كردیم كه در آن حدود اختیارات شورای معماری مناطق را مشخص نماید.
اعطا در پاسخ به پرسشی درباره كامل نبودن اطلاعات سامانه شفافیت و برخی تناقض ها توضیح داد: اگر مسیر شفافیت نبود نمی شد به برخی تناقض ها هم دست پیدا كرد. هدف شفافیت این است كه نظارت عمومی محقق شود. البته باید بر روند شفاف سازی هم نظارت صورت بگیرد. سامانه شفافیت ایراداتی دارد
وی ادامه داد: سامانه شفافیت ایراداتی دارد كه امكان دارد شورا به همه آنها واقف نباشد، ازاین رو رسانه ها و تشكل ها باید روی آن بحث و بررسی داشته باشند. ما بعضی از ایرادها را نفی نمی نماییم.
سخنگوی شورای شهر تهران در ارتباط با همایش شروع به كار شورایاری ها اظهار داشت: این همایش به شكلی شروع به كار شورایاری ها است و از معاون اول رئیس جمهور و وزیر كشور هم برای حضور در مراسم دعوت شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب