مسیرساز
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان قزوین:

سالانه ۲۶ میلیون مترمكعب آب آشامیدنی در استان قزوین هدر می رود

سالانه ۲۶ میلیون مترمكعب آب آشامیدنی در استان قزوین هدر می رود

مسیرساز: مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان قزوین اظهار داشت: بدلیل فرسودگی شبكه، انشعاب های غیر مجاز، آب قرائت نشده و مصرف بی رویه سالانه 26 میلیون مترمكعب آب آشامیدنی در شهرها و روستاهای استان هدر می رود.


به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، داراب بیرانوندی مدیر عامل شركت آب و فاضلاب استان قزوین در نشست خبری كه ظهر چهارشنبه در اداره آب و فاضلاب شهری قزوین انجام شد گفت: اول تا هفتم تیرماه هفته صرفه جویی آب تعیین شده و در روز مدیریت مصرف و انرژی و مشاركت مردمی برای فرهنگ سازی تلاش می نماییم. وی با اشاره به چابك سازی خدمات آب و فاضلاب شهری و روستایی اشاره كرد: در اجرای طرح وزارت نیرو طرح یكپارچه سازی خدمات آب و فاضلاب شهری و روستایی با هدف چابك سازی خدمات و بهینه سازی فعالیت ها در دستور كار قرار گرفته و به صورت پایلوت این طرح در پنج استان كشور همچون قزوین اجرا می شود. بیرانوندی اظهار داشت: با تغییر ساختارها روند یكپارچه ای در حوزه خدمات آب و فاضلاب ایجاد خواهد شد و رضایت مردم بیشتر از گذشته جلب می شود.
۳۰۴ هزار مشترك شهری / ۸۹ درصد جمعیت شهری استان قزوین تحت پوشش آبفار بیرانوندی در ادامه بیان كرد: ۳۰۴ هزار مشترك شهری با پوشش ۲۶ شهر در استان از خدمات این شركت استفاده می نمایند و ۸۱ میلیون مترمكعب آب مصرفی از ۱۶۲ حلقه چاه استحصال می شود. وی طول شبكه آب شهری را ۲۲۰۰ كیلومتر عنوان نمود و اظهار داشت: در استان قزوین ۸۰۴ روستا داریم كه كه ۶۹۹ روستا بالای ۲۰ خانوار است و ۲۸۵ هزار نفر تحت پوشش شبكه آب بهداشتی قرار دارد كه طول
شبكه روستایی بالغ بر ۴۲۰۰ كیلومتر و دو برابر شبكه شهری است. مدیرعامل شركت آبفای استان قزوین بیان كرد: هم اكنون ۸۹ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش قرار دارد و شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی نیز حدود ۸۵ درصد است. وی بیان كرد: اگر تأسیسات نو باشد و كمتر از ۳۰ درصد مشكل داشته باشد از نظر كارشناسی ما دارای وضعیت مطلوب است كه خوشبختانه در این زمینه ۱۰ درصد از نظر شاخص بهره مندی از استاندارد كشوری بالاتر هستیم.
۱۲ میلیون مترمكعب هدر رفت آب شهری / ۱۴ میلیون آب روستایی وی درباب هدر رفت آب نیز اظهار داشت: به سبب فرسودگی شبكه، انشعاب غیر مجاز، آب محاسبه نشده و قرائت نشده و مصرف بی رویه شاهد هدر رفت آب شهری و روستایی هستیم كه هدر رفت آب شهری ۱۸ درصد و روستایی ۳۶ درصد است. بیرانوندی اظهار داشت: در این زمینه سالانه ۱۲ میلیون مترمكعب آب شهری و ۱۴ میلیون مترمكعب آب روستایی هدر می رود كه برای آن باید برنامه ریزی و تدبیر نماییم.
۶۴ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبكه فاضلاب بیرانوندی در ادامه اظهار داشت: در استان قزوین حدود ۶۴ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبكه فاضلاب است و امسال روستاهای قشلاق، نیكویه و بكندی هم بزودی تحت پوشش شبكه فاضلاب قرار می گیرند. وی ادامه داد: هم اكنون در استان ۶ تصفیه خانه داریم و دو تصفیه خانه در شهرها و سه تصفیه خانه دیگر در روستاها در دست ساخت است كه حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیكی دارند. وی اظهار داشت: سال قبل با همه مشكلات و گرانی لوله و اتصالات شركت آبفا عملكرد خوبی داشت و ۴۲ كیلومتر اصلاح و بازسازی شبكه برای كاهش هدر رفت آب در شهرها و ۱۱۸ كیلومتر در روستاها و در مجموع ۱۶۰ كیلومتر عملیات اصلاح و بازسازی انجام شد.
بیرانوندی از حفر ۶۱ حلقه چاه جدید آگاهی داد و تصریح كرد: ساخت ۲۱ هزار مترمكعب مخزن زمینی و هوایی، نصب ۲.۲ مگاوات دستگاه دیزل ژنراتور، برای افزایش تاب آوری و وارد شدن به مدار از كارهای انجام شده است. مدیرعامل شركت آبفای استان قزوین افزود: تابحال ۲۵ شهر استان تحت پوشش سامانه تله متری (كنترل و قرائت از طریق دور) قرار گرفته اند كه در سال قبل ۴ شهر به سامانه افزوده شد و هم اكنون ۹۷ درصد شهرها تحت پوشش سیستم تله متری و كنترل از طریق دور هستند. ۸۳ میلیارد تومان اعتبار آب و فاضلاب شهری و روستایی ایشان سپس اظهار داشت: اعتبارات شهری و روستایی استان در سال قبل ۸۳ میلیارد تومان بود كه برنامه هایی برای سال ۹۸ داریم كه مشكلات آب شهری و روستایی را حل نماییم و برای اصلاح شبكه، ترمیم فرسودگی،
آبرسانی جدید برنامه ریزی كرده ایم. بیرانوندی اظهار داشت: در استان قزوین ۲۲۰ پروژه فعال در شهر و روستا داریم كه تكمیل آنها ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
جمع آوری ۱۱۰ انشعاب غیر مجاز وی گفت: یكی از اقدامات ما برخورد با انشعاب غیر مجاز است كه در این راستا در سال قبل ۱۱۰ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم و یك میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان جریمه از متخلفان ستاندن شد و این
حركت امسال هم ادامه دارد تا در تأمین آب آشامیدنی مردم گرفتار مشكل نشویم برای اینكه هر انشعاب غیر مجاز می تواند ۱۰ انشعاب مجاز را تحت تأثیر قرار دهد. وی از مصرف بی رویه آب آشامیدنی در روستاها نیز انتقاد نمود و اضافه كرد: متأسفانه گاهی از آب آشامیدنی در روستا برای آبیاری استفاده می شود كه این روند منطقی نیست و ما را با چالش های كمبود آب در آینده مواجه می كند پس خواهان رعایت میزان الگوی مصرف و صرفه جویی هستیم.
وی بیان كرد: با كمك رسانه ها در سال های اخیر رفتار مردم تغییر كرده و ۳ درصد مشتركین به مصرف كمتر از ۲۰ مترمكعب رسیده اند و ۶۳ درصد مشتركین ما زیر الگوی كمتر از ۱۵ مترمكعب قرار دارند كه در شهرها زیر الگو، مصرف می كنند كه در شهر قزوین ۶۶ درصد شهروندان كمتر از الگو مصرف دارند. بیرانوندی گفت: البته در مناطق سردسیری استان مانند آوج بیشترین مصرف را داریم و ۶۰ درصد مردم بیشتر از الگو و میانگین تعیین شده مصرف می كنند كه شاید قیمت كم آب بها علت آن باشد. وی بیان كرد: هم اكنون میانگین مصرف آب آشامیدنی در شهرها ۱۵۰ لیتر و در روستاها ۱۲۰ لیتر در روز برای هر خانوار است كه هم اكنون مصرف سرانه در روستاها به ۲۰۰ لیتر افزایش یافته كه باید فرهنگ سازی شود. بیرانوندی اظهار داشت: به سبب مصرف بی رویه یك قانونی از شروع خرداد ماه برای مشتركان پر مصرف وضع شده كه با سیستم های تشویقی و تنبیهی باید این وضعیت را كنترل نماییم تا با كمبود مواجه نشویم.



منبع:

1398/04/06
11:21:27
5.0 / 5
4434
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی