مسیرساز
معاون وزیر كار:

۵۰درصد مهارت آموزان، جویای کار هستند

۵۰درصد مهارت آموزان، جویای کار هستند

به گزارش مسیرساز، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: بر مبنای داده های سامانه رهگیری اشتغال، ۵۰ درصد از مهارت آموزان کارجو هستند که از این میزان حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد در استان های مختلف جذب بازار کار می شوند.



به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، غلامحسین محمدی اظهار نمود: هم اکنون شرایط بازار کار ایران بشکلی است که سالانه یک میلیون فرصت شغلی در کشور وجود دارد ولی این که یک میلیون فرصت شغلی به اشتغال پایدار برسد علل گوناگونی ضروری است اما بخش عمده ای از این فرصت ها به علت کاهش مهارت و فقر مهارتی از بین می روند.

افراد با مهارت بیشتر، درآمد بیشتری دارند


وی ضمن اشاره به تأثیر مهارت بر تولید و بهره وری اضافه کرد: کسی که مهارت بیشتری دارد از امنیت شغلی و درآمد بیشتری برخوردار می باشد. بنابر این تربیت نیروی ماهر تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی دارد.

معاون وزیر کار در یک گفت وگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد رشد ۸ درصدی اقتصاد از محل بهره وری است، خاطرنشان کرد: اگر معتقدیم که نیروی کار روی رشد اقتصادی، کاهش مصرف مواد اولیه و بهره وری اثرگذار می باشد، باید جدی تر در دستور کار قرار گیرد.

لزوم استقرار نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار


محمدی افزود: در میان ۱۴۰ کشور دنیا سالیان تحصیل و آموزش در ایران رتبه ۶۱ دارد ولی رتبه مهارت دانش آموختگان ۱۳۶ است؛ یعنی بچه های ما زیاد درس می خوانند اما چیزی یاد نمی گیرند. وقتی از دانشگاه خارج می شوند تازه بسمت مهارت آموزی می روند و این به مفهوم اینست که نظامات آموزشی ما گرفتار نوعی اعوجاج است. بسیاری از آدم ها کاری که امروز انجام می دهند نیازی نبوده بابتش آنقدر درس بخوانند بنابراین ما باید یک نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار و مبتنی بر مشارکت داشته باشیم.

سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستان ها در برنامه هفتم


معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در یکی از کشورهای اروپایی ۸۰ درصد آموزشها در مراکز دوگانه است ؛ یعنی جایی که همزمان صنعت و آموزش حضور دارد. امروز در کشورهای دنیا متوسط حضور دانش آموزان در هنرستان ها ۷۰ درصد است اما در ایران اخیرا در برنامه هفتم این سهم ۵۰ درصد مشخص شده است.

وی تصریح کرد: فرزندان ما باید از ۱۵ سالگی وارد آموزشهای مشارکتی یعنی آموزشهای با حضور صنایع و فعالان اقتصادی شود تا وقتی به ۱۸ سالگی رسید یک کارگر نسبتا ماهر شود.

کمبود نیروی کار جزو یکی از خواسته های کارفرمایان


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه در تمام پایش های موجود، کمبود نیروی کار ماهر جزو یکی از ۵ خواسته کارفرمایان بوده است، اظهار نمود: ما باید تلاش نماییم نظام آموزشی را از شکل گذشته تغییر بدهیم. ما آموزشهای رسمی داریم که دانش آموزان در دبیرستانها در اختیار آموزش و پرورش و در دانشگاه ها در اختیار آموزش عالی هستند.

محمدی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای یکی از اجزای کل نظام است و مخاطب ما عموم جامعه هستند در کل کشور ۷۰۰ مرکز آموزش دولتی داریم که امکانات خوبی دارند و تلاشمان اینست که با مشارکت صنوف، اتحادیه ها، فعالان اقتصادی و صنایع آموزشها را تقاضا محور نماییم.

۵۰ درصد مهارت آموزان، کارجو هستند


وی در جواب این پرسش که سازمان فنی و حرفه ای برای اشتغال افراد چه اقداماتی انجام می دهد؟گفت: سامانه رهگیری اشتغال ما می گوید ۵۰ درصد از مهارت آموزان کارجو هستند که از این میزان در استان های مختلف حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد سر کار می روند
به قول معاون وزیر کار، پایداری شغل از تناسب شغل و شاغل به وجود می آید و اگر افراد بنا به تقاضا آموزش ببینند، زودتر وارد بازار کار می شوند.



1404/02/17
10:03:23
5.0 / 5
6
تگهای خبر: بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است : ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۴

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی

مسیرساز، راهنمای جامع شما در دنیای حمل و نقل و جاده‌سازی ، آخرین تحولات و اخبار