مسیرساز
بررسی دستاوردهای سیدالشهدای خدمت در حوزه اشتغال و تولید

دولت آیت الله رئیسی رکورددار ثبت کمترین نرخ بیکاری

دولت آیت الله رئیسی رکورددار ثبت کمترین نرخ بیکاری

مسیرساز: دولت خستگی ناپذیر سیزدهم در حالی پس از شهادت رئیس جمهور، به ایستگاه آخر می رسد که روی ریل موفقیت قرار گرفته و اهتمام ویژه ای در راستای کاهش مشکلات معیشتی مردم، بهبود قدرت خرید آحاد جامعه، تک رقمی کردن نرخ بیکاری، بهبود فضای کسب وکار، مهار تورم، تثبیت نرخها و زنده کردن بنگاه های راکد و بی جان صورت داده است.



به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، دولت سیزدهم در طول سه سال خدمت در کارنامه اقتصادی خود، توجه ویژه به حوزه معیشت مردم، کاهش نرخ تورم، اشتغالزایی، تحرک بخشی به بازار کار، کاهش نرخ بیکاری و بازگرداندن کارخانه های راکد به چرخه تولید را دستور کار قرار داد.

کنترل تورم، ثبات نرخها و رشد تولید

سال گذشته دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی کوشش کرد تا ضمن مهار تورم و تثبیت قیمت ها، زمینه رشد تولید فراهم گردد. برمبنای فاکتورهای داخلی اقتصاد پارسال دولت به سمت کاهش شیب تورم و مهار آن پیش رفت و اقدامات دولت در کنترل تورم تا حدی زیادی به رشد و رونق تولید منجر گردید.

البته این تنها موفقیت دولت نبود و سال قبل در خیلی از شاخص ها رشد قابل توجهی به دست آمد؛ به نحوی که رشد اقتصادی وارد کانال ۸ درصد شد و ثبات نسبی نرخها و حفظ قدرت معیشت و سفره مردم با اجرای طرح هایی همچون کالابرگ الکترونیک به وجود آمد.

لزوم برنامه ریزی دولت آینده برای کاهش تورم و رونق سفره مردم

رهبر معظم انقلاب امسال را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری فرمودند تا علاوه بر ارکان اقتصاد، کابینه دولت نیز به سمت تحقق این شعار گام بردارند. بی شک تحقق شعار سال مستلزم فراهم کردن بستر مشارکت آحاد جامعه و مردم است و توسعه و تقویت تشکل های تعاونی و فعالیتهای کارآفرینی از این رهنمود می تواند به عنوان یک راه حل عملی دنبال شود. انتظار می رود با روی کار آمدن دولت چهاردهم، منویات معظم له در راستای عینیت بخشی به شعار سال با افزایش مشارکت جمعی در ادامه برنامه ریزی برای کاهش نرخ تورم و مهار آن همراه با تثبیت نرخها به شکل جدی عملیاتی شود.

دولت سیزدهم رکورددار ثبت کمترین نرخ بیکاری

همین چند روز قبل بود که رییس جمهور شهید کشورمان، آیت الله رئیسی برای حل مشکل اشتغال استانهای دارای نرخ بالای بیکاری دستور ویژه داد و معاون اول رییس جمهور را مامور کرد تا با تشکیل کارگروهی، طرح ها و برنامه های مدیران استانی در این حوزه را گرفتن و با پیگیری ویژه تحقق آنها را دنبال کنند.

طی سال ۱۴۰۲ با اهتمام دولت سیزدهم و تلاش دستگاههای اجرائی رشد قابل توجهی در حوزه اشتغال صورت گرفت و هدفگذاری ایجاد یک میلیون شغل در کشور محقق شد. پارسال نرخ بیکاری کل کشور در کانال ۸.۱ درصد قرار گرفت که رکود پایین ترین میزان ثبت نرخ بیکاری در طول دهه های گذشته به حساب می آید.

دولت در کنار توجه به اشتغال فارغ التحصیلان، برنامه مهارت افزایی نیروی کار و جوانان آماده به کار را دنبال کرد و اقدامات صورت گرفته توسط وزارت کار همچون راه اندازی سامانه رصد اشتغال، تقویت و توسعه مشاغل خرد و خانگی و کاهش زمان صدور مجوزهای کسب و کار، کاهش نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور را رقم زد و منجر به رسیدن نرخ بیکاری در ۷ استان کشور به زیر ۷ درصد شد.

افزایش حقوق و دستمزد کارگران

یکی دیگر از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزوده شد به نحوی که به صورت میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در شروع دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیشتر از ۱۱ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و سبب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه شدگان الزامی نیز افزوده شده است. افزایش تعداد بیمه شدگان الزامی به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

افزایش تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی

افزایش تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز یکی از موفقیت های دولت سیزدهم به حساب می آید. طبق آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده الزامی و اختیاری جدید به آمار بیمه شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که بگفته کارشناسان، افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این حوزه اثرگذار بوده است.

در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه شده جدید به بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی اضافه گردید و طبق اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال قبل ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه الزامی و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسید. افزایش آمار بیمه شدگان الزامی تامین اجتماعی حاکی از رشد و رونق بخش تولید است.

نهضت احیای بنگاه های راکد و کارخانه ها ورشکسته

شاید یکی از مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم را باید اجرای پروژه احیای کارخانه های تعطیل و راکد دانست که در جهت تقویت و پشتیبانی از بنگاه های کوچک و متوسط در دستور کار دولت قرار گرفت و سبب راه اندازی مجدد خطوط تولید و احیای شهرک های صنعتی خاموش شد که با کمترین ظرفیت و توان خود کار می کردند.

دولت سیزدهم با درک اهمیت احیای واحدهای نیمه فعال و راکد اقتصادی نسبت به فعال سازی مجدد کارخانه های راکد و تعطیل شده و بازگرداندن کارگران خانه نشین اهتمام ورزید و در این راه طرح نهضت احیای واحدهای اقتصادی راکد را در دستور کار قرار داد.

طبق آخرین گزارش ها، با احیای کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل در دولت نزدیک به ۹۰۰۰ بنگاه به چرخه تولید برگشتند و از این طریق به اشتغالزایی و کارآفرینی در کشور کمک شد. بگفته نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی بیش از ۸۷۷۰ واحد راکد و نیمه فعال توسط دولت به چرخه تولید برگشتند که برای احیای آنها ماهانه منابع و تسهیلات اعتباری قابل توجهی تزریق شده است.





منبع:

1403/03/03
13:33:29
5.0 / 5
283
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی