مسیرساز

مصالح ساختمانی ۲۷۰ درصد گران گردید

مصالح ساختمانی ۲۷۰ درصد گران گردید

به گزارش مسیرساز، دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به افزایش قیمت مصالح، اظهار داشت: میانگین هزینه ساخت یک ساختمان پنج طبقه در کشور به متری ۶۰ میلیون رسیده که نسبت به سال قبل حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.


به گزارش مسیرساز به نقل از خبر آنلاین، فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی شرایط بازار مسکن در وضعیت فعلی کشور اظهار داشت: بر خلاف برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی، کشور در وضعیت جنگی قرار دارد و بواسطه جنگ تحمیلی و ظالمانه ای که شکل گرفته، اقتصاد مسکن هم تحت تاثیر این شرایط قرار گرفته است.

دوران رونق معاملات مسکن دهه ۹۰ تکرار نمی شود

وی ادامه داد: آن چه امروز قابل رصد است، کاهش حجم معاملات مسکن نسبت به ادوار گذشته، خصوصاً در تهران و مناطقی است که بطور مستقیم درگیر آثار جنگ هستند. البته در سایر نقاط کشور هم نقل وانتقال و خرید و فروش مسکن با سرعت کمتری نسبت به گذشته صورت می گیرد که این مساله کاملا طبیعی است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان بیان نمود: در عرصه مسکن و ساختمان همچنان این تصور وجود دارد که بازار باید به شرایط دهه ۹۰ بازگردد؛ دوره ای که حجم ساخت وساز و معاملات مسکن در کشور بسیار بالا بود. اما به اعتقاد من، آن دوران دیگر تکرار نخواهد شد و آن چه امروز در بازار مسکن مشاهده می شود، روندی طبیعی است و اتفاق غیرمنتظره ای رخ نداده است.
وی افزود: در تهران تعداد معاملات کاهش یافته، اما در سایر نقاط کشور معاملات همچنان در حال انجام می باشد. هرچند تعداد این معاملات نسبت به گذشته کمتر شده، اما این که گفته شود خرید و فروش در بازار مسکن متوقف شده، برداشت درستی نیست و من چنین اعتقادی ندارم.

سرمایه ها از بازار مسکن به سوی طلا و ارز رفته اند

پورحاجت درباره ی میزان کاهش معاملات مسکن اظهار داشت: در وضعیت جنگی، سرمایه ذاتاً محتاط و محافظه کار عمل می کند و مردم به طور معمول به سوی دارایی هایی حرکت می کنند که نقدشوندگی بیشتری داشته باشند؛ در وضعیت فعلی، بازار طلا و ارز برای حفظ ارزش سرمایه جذابیت بیشتری نسبت به بازار مسکن پیدا کرده است و دولت باید برای این مساله برنامه ریزی و تدبیر جدی داشته باشد.
وی با انتقاد از سیاستهای سالهای گذشته در عرصه مسکن اظهار داشت: سال ها با تصور وجود سوداگری در بازار مسکن، تعادل این بازار را برهم زدیم و انواع مالیات ها را بر این بخش اعمال کردیم، اما در مقابل، بازارهایی مانند طلا عملا بدون سیاستگذاری مؤثر رها شده اند.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از سرمایه هایی که می توانست وارد بخش تولید و ساخت وساز شود، حال به سوی بازارهایی مانند طلا و ارز هدایت شده و این مساله بر وضعیت تولید مسکن هم اثرگذار بوده است.

افزایش قیمت مصالح ساختمانی تا ۲۷۰ درصد رسید

وی درباره ی هزینه ساخت مسکن هم اشاره کرد: هزینه ساخت نسبت به سال قبل افزایش قابل توجهی داشته و این میزان افزایش بسته به نوع پروژه و گروه ساختمانی متفاوت است؛ برمبنای آمارهای رسمی، قیمت مصالح ساختمانی بین ۴۰ تا ۲۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است. البته این به مفهوم افزایش ۲۷۰ درصدی همه مصالح نیست، بلکه برخی اقلام مانند محصولات پتروشیمی به علت شرایط جنگی تا این میزان افزایش قیمت را تجربه کرده اند.
پورحاجت افزود: هم زمان با افزایش قیمت مصالح، هزینه های تولید هم افزایش پیدا کرده و این مساله بطور مستقیم بر هزینه ساخت مسکن اثر گذاشته است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان در آخر اشاره کرد: در وضعیت فعلی، میانگین هزینه ساخت یک ساختمان پنج طبقه در کشور حدود متری ۶۰ میلیون تومان برآورد می شود که نسبت به سال قبل حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.

اما به اعتقاد من، آن دوران دیگر تکرار نخواهد شد و آنچه امروز در بازار مسکن مشاهده می شود، روندی طبیعی است و اتفاق غیرمنتظره ای رخ نداده است. سرمایه ها از بازار مسکن به سمت طلا و ارز رفته اند پورحاجت در رابطه با ی میزان کاهش معاملات مسکن گفت: در وضعیت جنگی، سرمایه ذاتاً محتاط و محافظه کار عمل می کند و مردم به صورت معمول به سمت دارایی هایی حرکت می کنند که نقدشوندگی بیشتری داشته باشند؛ در وضعیت فعلی، بازار طلا و ارز برای حفظ ارزش سرمایه جذابیت بیشتری نسبت به بازار مسکن پیدا کرده است و دولت باید برای این مسئله برنامه ریزی و تدبیر جدی داشته باشد. افزایش قیمت مصالح ساختمانی تا ۲۷۰ درصد رسید وی در رابطه با ی هزینه ساخت مسکن هم اشاره کرد: هزینه ساخت نسبت به سال قبل افزایش قابل توجهی داشته و این میزان افزایش بسته به نوع پروژه و گروه ساختمانی متفاوت است؛ برمبنای آمارهای رسمی، قیمت مصالح ساختمانی بین ۴۰ تا ۲۷۰ درصد بالا رفته است.

1405/05/05
13:50:40
0.0 / 5
4
تگهای خبر: بازار , تولید , ساخت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است : ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۵

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی

مسیرساز، راهنمای جامع شما در دنیای حمل و نقل و جاده‌سازی ، آخرین تحولات و اخبار