۶۳۰ هکتار بافت فرسوده تهران بازسازی می شود
به گزارش مسیرساز، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران اعلام نمود: طرح بازسازی ۶۳۰ هکتار از بافت های فرسوده پایتخت در چارچوب ۱۸۶ تجمیع بلوکی شروع شده است.
به گزارش مسیرساز به نقل از مهر، نشست خبری علی اصغر کمالی زاده مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران بامداد امروز با معرفی پروژه حیاط تهران برگزار گردید. علی اصغر کمالی زاده مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، در تشریح فعالیتهای این سازمان، از پیشرفت چشم گیر پروژه های بازآفرینی شهری و همینطور برنامه های جامع در زمینه مقاوم سازی و نوسازی بافت های فرسوده در پایتخت اطلاع داد. وی ضمن تاکید بر اولویت این پروژه ها توسط شهرداری تهران، جزئیات گوناگونی از اقدامات صورت گرفته و برنامه های آتی را تشریح نمود.
پروژه های بازآفرینی شهری؛ از محلات الگو تا راه اندازی زیرساخت های نوین
کمالی زاده ضمن اشاره به پروژه های در دست اجرای سازمان نوسازی، به «سیمین قلعه» در منطقه یک شهرداری تهران به عنوان یکی از اقدامات موفق در چارچوب طرح محلات الگو اشاره نمود و اظهار امیدواری نمود که این پروژه به سر انجام کامل برسد. وی ادامه داد: در حوزه بازآفرینی شهری، بحث استفاده از اراضی اتوبوسرانی بنیاد مستضعفان و ارتش در منطقه ۴ برای نوسازی و بازآفرینی شهری در محلات «شمیران نو» و «خاک سفید» عنوان شد و همینطور اراضی «کوهک» و اراضی منطقه ۲۱ در چارچوب شهرک هایی با کاربری های خدماتی و سکونتگاهی متنوع، مقدمات اجرایی شان سال جاری آغاز خواهد شد تا نیازهای شهروندان را برآورده سازند.
تجمیع بلوکی؛ راهکاری نوین برای نوسازی بافت فرسوده
کمالی زاده افزود: یکی از مهم ترین برنامه های سازمان نوسازی، شناسایی ۱۸۶ تجمیع بلوکی در چارچوب محلات الگو به وسعت حدود ۶۳۰ هکتار است. این سازمان فعالین اقتصادی را به سرمایه گذاری و تجمیع این بلوک ها در بافت فرسوده دعوت می کند با نوسازی آنها، بافت شهری مناسبی عرضه شود. وی توضیح داد: شاخصه های اصلی بافت فرسوده، ریزدانگی و نفوذناپذیری است که تجمیع بلوکی با ادغام قطعات کوچک، امکان ایجاد بافتی مناسب و رعایت ضوابط شهرسازی را فراهم می آورد.
اولویت بخشی به پناهگاه ها و پارکینگ های چندمنظوره
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران اضافه کرد: در امتداد تأمین امنیت شهروندان، سازمان نوسازی پیگیر ساخت پناهگاه ها و پارکینگ-پناهگاه ها در نقاط مختلف شهر است. پروژه «باغ وزیری» که عملیات اجرایی آن در چارچوب پارکینگ شروع شده، مقرر است به پارکینگ-پناهگاه تبدیل گردد. ایشان در ادامه اظهار داشت: این پروژه شامل دو طبقه زیرزمین و یک پناهگاه مستحکم برای منطقه ای با تراکم جمعیتی بالا خواهد بود.
احداث استادیوم های مدرن ورزشی در محلات جنوبی تهران
کمالی زاده اظهار نمود: سه استادیوم ورزشی مدرن در منطقه ۱۸، پارک آزادگان در منطقه ۱۵ و ناحیه ۳ منطقه ۱۹ راه اندازی خواهد شد. این پروژه ها با مشاور خارجی درحال پیگیری بوده و به شکل مشارکتی و سرمایه گذاری اجرا خواهند شد.
اتمام پروژه ها و پیشرفت سریع در نوسازی
کمالی زاده از اتمام پروژه «محله زمزم» در منطقه ۱۷ اطلاع داد و اعلام نمود: ساکنین در آن ساکن شده اند و این پروژه زودتر از موعد مقرر به پایان رسیده است. همینطور پروژه «کوی اساتید» که در اثر برخورد موشک صدمه دیده بود، بعد از مقاوم سازی و اجرای کامل مراحل ساختمانی، آماده تحویل به اهالی در ۳۰ خرداد ماه است. پروژه های دیگری در خیابان باهنر و کماسایی منطقه یک هم در دست اجرا هستند.
مشوق های نوسازی؛ ۵۰درصد تراکم مازاد برای ساختمان های در معرض خطر
وی اشاره کرد: در حوزه مقاوم سازی و تخریب و نوسازی، بخشنامه ای در معاونت شهرسازی تهیه شده که بر مبنای مصوبات کمیسیون ماده ۵، مشوق هایی برای ساختمان هایی که احتیاج به تخریب، نوسازی و مقاوم سازی دارند، درنظر گرفته شده است. این مشوق ها شامل ۵۰% تراکم مازاد بر طرح تفصیلی است که به شکل حق توسعه قابل انتقال (TVR) به پلاک های دیگر امکانپذیر است. وی تاکید کرد: تمام امتیازات اختصاص یافته به پروژه ها در چارچوب همین مصوبات کمیسیون ماده ۵ بوده و هیچ مورد خارج از آن وجود ندارد. کمالی زاده در پایان، ضمن تقدیر از همکاری گروههای جهادی و مردم در بازسازی ها، بر عزم جدی شهرداری تهران برای اجرای پروژه های بیشتر و توانمندسازی حوزه شهرسازی و سازمان نوسازی تاکید کرد.
به اجمال، در عرصه بازآفرینی شهری، بحث استفاده از اراضی اتوبوسرانی بنیاد مستضعفان و ارتش در منطقه ۴ برای نوسازی و بازآفرینی شهری در محلات شمیران نو و خاک سفید عنوان شد و همین طور اراضی کوهک و اراضی منطقه ۲۱ در چهارچوب شهرک هایی با کاربری های خدماتی و سکونتگاهی متنوع، مقدمات اجرائی شان امسال شروع خواهد شد تا نیازهای شهروندان را برآورده سازند. کمالی زاده اظهار داشت: سه استادیوم ورزشی مدرن در منطقه ۱۸، پارک آزادگان در منطقه ۱۵ و ناحیه ۳ منطقه ۱۹ راه اندازی خواهد شد. وی اشاره کرد: در عرصه مقاوم سازی و تخریب و نوسازی، بخشنامه ای در معاونت شهرسازی تهیه شده که مبنی بر مصوبات کمیسیون ماده ۵، مشوق هایی برای ساختمان هایی که احتیاج به تخریب، نوسازی و مقاوم سازی دارند، در نظر گرفته شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب