مسیرساز

زمینه اشتغال ساکنین و نیروهای بومی مناطق آزاد برقرار شد

زمینه اشتغال ساکنین و نیروهای بومی مناطق آزاد برقرار شد

مسیرساز: با امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان آموزش فنی و حرفه ای و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه تجاری، زمینه اشتغال ساکنین و بومیان این مناطق با ارائه آموزشهای مهارتی برقرار شد.



به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر کار و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در مراسم امضای این تفاهم نامه درباره جزئیات آن، اظهار نمود: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مستعد توسعه و سرمایه گذاری هستند ولی متاسفانه در نبود عنصری به نام نیروی انسانی ماهر و توانمند اتفاقات خوبی در آنها نیفتاده است.


وی ادامه داد: عزم دولت سیزدهم برای عملیاتی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری درباب توسعه سواحل مکران سبب شد تا در امتداد امضای ابن تفاهم نامه با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد گام برداریم.


معاون وزیر کار افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای متولی اصلی بحث آموزش های مهارتی در کشور است پس با هدف ارتقاء نقش آفرینان و ساکنان بومی مناطق آزاد و ویژه، تربیت مربی متناسب با استانداردهای روز بین المللی، فراهم کردن شرایط متناسب سازی دوره های مهارتی در مناطق آزاد و توسعه اشتغال مهارت آموختگان با تاکید بر اشتغال جوانان مستعد بومی در این مناطق، این تفاهم نامه را به امضا می رسانیم.


بگفته رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، در طرح جامع مهارت نیز برنامه همکاری مشترک برای توسعه اشتغال در این مناطق و ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای دیده شده است و هر آنچه را که در توان داریم به کار خواهیم گرفت تا در امتداد زیست بوم ملی اشتغال، نهضت مهارت آموزی در این مناطق را به جریان بیندازیم.


حجت اله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در مراسم امضای این تفاهم نامه اظهار داشت: زیست بوم ملی اشتغال نظریه ای مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است که برای هماهنگی اجزای حوزه اشتغال طراحی شده است. این زیست بوم آبان ماه امسال در شورای عالی اشتغال تصویب گردید و به سبب آن تمام اجزای پراکنده اشتغال در کنار هم قرار می گیرند.
وی ضمن تشریح ماموریت های مناطق آزاد و ویژه تجاری و صنعتی، اظهار نمود: نخستین هدف و برنامه و ماموریت اساسی کمک به عمران و آبادانی این مناطق است که عمدتا در نقاط محروم و استانهای مرزی نسبتاً محروم واقع شده اند، دوم افزایش تولید که مزیت ها و فرصت های ویژه برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان پیش بینی شده و عنصر سوم، صادرات است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد: برای تحقق این سه هدف نیاز است که نیروی انسانی توانمند و ماهر داشته باشیم. پس تاکید اصلی ما در مناطق آزاد تجاری، اقتصادی و صنعتی، استفاده از نیروهای بومی این مناطق است و انتظار داریم بجای آوردن متخصصین از شهرها و نقاط دیگر، نیروهای بومی همان مناطق مشغول کار شوند و بیکاری از بین برود.
عبدالملکی اضافه کرد: متاسفانه گاهی می شنویم که افراد و کارکنان بومی در این مناطق کارهای در سطح پایین انجام می دهند بدین جهت مصمم هستیم تا آموزشهای مهارتی را برای این افراد در نظر بگیریم تا با توانمندسازی آنها زمینه جلوگیری از مهاجرت گرفته و اشتغال و آبادانی در این مناطق رونق بگیرد.
وزیر کار با اعلان اینکه ۴۵ درصد مراجعین به آموزشگاههای فنی و حرفه ای، تحصیلکردگان دانشگاهی هستند، اشاره کرد: باوجود آنکه بخش چشمگیری از بیکاران را دانش آموختگان می سازند اما دانش آموخته ای نداشته ایم که از آموزشهای مهارتی بهره مند شده و بیکار مانده باشد.
به گفته ی ایشان، از زمان استقرار دکتر حسینی نیا، در سازمان آموزش فنی و حرفه ای ظرف مدت شش ماه به اندازه شش سال کار انجام شده و تحول و انقلابی در آموزش های فنی و حرفه ای رخ داده است.
وزیر کار با اعلان اینکه آموزش، عنصر اساسی ارتقای راندمان و توانمندی نیروی انسانی است، اضافه کرد: آموزش مهارت در کنار آموزشهای آکادمیک لازم است و اگر دنبال ارتقای توانمندی نیروی کار هستیم، یکی از پایه های اساسی آن آموزش های فنی و حرفه ای است.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای این تفاهم نامه ضمن تامین نیروی کار مورد نیاز کارخانه ها و سرمایه گذاران، مردم محروم این مناطق مشاغل با اهمیت بالاتر و دستمزد و ارزش افزوده بیشتری به دست بیاورند.

به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا، سعید محمد مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای، این تفاهم نامه را گام موثری در جهت بهبود اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دانست و اظهار داشت: هم اکنون ۸ منطقه آزاد بصورت فعال داریم و ۷ منطقه هم از شروع امسال تایید و ابلاغ گردیده که درحال راه اندازی است.
وی افزود: همه استانهای مرزی دورتادور کشور دارای مناطق آزاد و ویژه هستند. از مجموع ۷۲ منطقه ویژه که مجوز فعالیت گرفتند ۳۲ منطقه فعلا فعال می باشند بنابر این ظرفیت بالایی در این بخش وجود دارد. درست است که قشم و کیش پیشانی کار است ولی عموم مناطق آزاد ما در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته مثل اردبیل، ایلام، زابل، چابهار، بوشهر، بانه و مریوان و قصرشیرین هستند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی از فعال بودن ۲۵۰۰ واحد و صنعتی در داخل مناطق آزاد آگاهی داد و اظهار داشت: درحال برنامه ریزی هستیم تا بسته به نیاز هر منطقه، واحدهای صنعتی و تولیدی متناسب با نیاز مردم آنجا شکل بگیرد، بعنوان مثال اگر بحث گردشگری در کیش مطرح است نیروی انسانی متناسب با مقوله گردشگری در آنجا آموزش ببینند.
وی اشاره کرد: متاسفانه جمعیتی که اکنون در مناطق آزاد حضور دارند از آموزش های مهارتی کافی برخوردار نیستند و وقتی سرمایه گذار کارخانه ای در آنجا اندازه می کند، ناچار است بجای استفاده از نیروهای بومی از مناطق و شهرهای دیگر نیروی انسانی متخصص و ماهر وارد کند بدین جهت تاکید داریم که از نیروهای بومی همان مناطق استفاده گردد که این امر مستلزم آموزش است و ما علاوه بر آموزش، در جهت تامین منابع مالی مورد نیاز برای ارائه آموزش های مهارتی نیز اعلام آمادگی و حمایت می نماییم.




منبع:

1400/12/17
10:53:09
5.0 / 5
503
تگهای خبر: استاندارد , تولید , راه اندازی , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی