مسیرساز
كارشناس حوزه كار اعلام كرد

دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی در كارگاه های زیر ۵۰ نفر

دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی در كارگاه های زیر ۵۰ نفر

به گزارش مسیرساز یك كارشناس حوزه كار با تشریح دلیلهای عدم اجرای طبقه بندی مشاغل و ارتقای شغلی در كارگاههای زیر 50 نفر، درباب خودداری كارفرما از اجرای طرح طبقه بندی، اظهار داشت: وزارت كار با استخراج فهرست كارگاههای بالای 50 نفر از سازمان تامین اجتماعی می تواند طرح را مستقیما اجرا و هزینه ها را از كارفرما وصول كند.



علیرضا حیدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ماده ۴۸ قانون كار اظهار نمود: بر طبق این ماده به منظور جلوگیری از بهره كشی از نیروی كار طبقه بندی مشاغل در كارگاهها لازم الاجرا است و كارفرمایان موظفند این طرح را در كارگاه پیاده سازی كنند. به سبب مصوبه سال ۱۳۷۴ ادراه كل طبقه بندی مزد، كارگاههای بالای ۵۰ نفر كارگر كه مشمول قانون كار هستند مكلف به اجرای این طرح هستند و در صورتیكه كارفرما به خواست خود این كار را انجام ندهد وزارت كار كارشناس طبقه بندی را به حساب كارفرما انتخاب می كند و طبقه بندی مشاغل را در كارگاه اجرا می كند.

مزیتهای ارتقای شغلی در كارگاهها و سازمان ها

وی به مزایای اجرای این طرح اشاره نمود و اظهار داشت: طبقه بندی مشاغل به ارتقای شغلی افراد منجر می شود و كارگر ساده و ماهر با اجرای این طرح در طبقه بندی تجربیات و مهارتها از امتیازات متفاوتی برخوردار می شوند و تجربه، تحصیلات و سوابق كار در ارتقای شغلی آنها لحاظ می شود.

این كارشناس حوزه كار درباب آن دسته كارفرمایانی كه از اجرای طبقه بندی مشاغل خودداری می كنند، اظهار داشت: اجرای این طرح جزو مطالبات كارگران است و اگر كارفرمایی بهر دلیلی از اجرا خودداری كرد وزارتخانه باید آنرا اجرا و هزینه های كارشناسی را از كارفرما وصول كند و چنانچه وزارت كار در این خصوص تعلل كند باید پاسخ دهد كه چرا در جاهایی كه كارفرما خودش اراده ای برای این كار ندارد ولی تكلیف قانونی بر آن حاكم است، قانون در كارگاه های بالای ۵۰ نفر كارگر اجرا نشده است؟

اجرای طرح توسط وزارت كار در صورت خودداری كارفرما

حیدری در پاسخ به این پرسش كه آیا بازرسان كار باید شناسایی كارگاههای مذكور را انجام دهند؟ اظهار داشت: وزارت كار باید از ابزار حاكمیتی خود استفاده نماید و نیازی به بازرس كار نیست؛ چون فهرست كارگاهها و كارفرمایان در ادارات كل بیمه تامین اجتماعی وجود دارد. وزارت كار می تواند برمبنای آن فهرست كارگاههای بالای ۵۰ نفر كارگر كه دارای شناسنامه و شماره كارگاهی هستند از سازمان تامین اجتماعی استخراج كند و در مرحله اول كارفرما را ملزم به اجرای طرح كرده و به او مهلت اجرا دهد و در مرحله دوم چنانچه عملیاتی نشد، رأسا بجای كارفرما طرح را اجرا و هزینه ها را از وی دریافت كند.

دلیل عدم اجرای طبقه بندی مشاغل در كارگاههای زیر ۵۰ نفر

این كارشناس حوزه كار در عین حال درباره عدم اجرای طبقه بندی در كارگاههای زیر ۵۰ نفر كارگر، توضیح داد: طرح طبقه بندی مشاغل فقط در كارگاهها و شركتهای بالای ۵۰ نفر است؛ البته اول در سطح ۵۰۰ نفر بود بعد به ۳۰۰ نفر كم شد ولی حالا كارگاههایی كه حداقل ۵۰ نفر كارگر داشته باشند شامل این طرح می شوند. دلیلش این است كه كارگاههای كوچك خاصیت های خاصی دارند. امكان دارد كارگر به سبب میزان و حجم تولید و تنوع كار هر كاری را انجام بدهد و تفكیكی بین وظایف او ایجاد نشود ولی در كارگاهای متوسط و بزرگ، شرح وظایف، حوزه اختیارات و مسئولیتهای افراد متفاوت و قابل تعریف است.

به گزارش مسیرساز به نقل از ایسنا برمبنای قانون كار، طرح طبقه بندی مشاغل در تمام كارگاه های مشمول قانون كار لازم الاجراست و همه قراردادهای كار شامل موقت، دائمی و فصلی را شامل می شود. كارفرمایان موظفند با همكاری كمیته طبقه بندی مشاغل كارگاه یا موسسات ذیصلاح طرح، نسبت به تهیه طرح طبقه بندی مشاغل اقدام نمایند. به سبب ماده ۴۸ قانون كار به منظور جلوگیری از بهره كشی از كار دیگری، نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل كارگری در كشور باید توسط وزارت كار تهیه و به مرحله اجرا درآید.





منبع:

1398/07/13
15:03:01
5.0 / 5
4231
تگهای خبر: ابزار , استاندارد , تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
مسیر ساز
مسیر ساز
masirsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسیرساز محفوظ است

مسیرساز

حمل و نقل و راهسازی